Село Сакарци, община Тополовград

Село Сакарци, община Тополовград

22.9.2013 г.

Малко след село Хлябово, по пътя за Тополовград вдясно на около два километра след отбивката е село Сакарци.

На Денят на независимостта пътувахме за Тополовград и решихме да се отбием до с. Сакарци.

Оказа се, че в селото живеят приблизително 6 човека. 

Оказа се също така, че 22.9 освен ден на Независимостта на Р. България и есенното равноденствие е и ден, празник, всъщност Втори празник на Реколтата - MABON (Мейбон) за келтите.

Не сме сигурни, дали в Сакарци живеят 6 човека, но случайно тук се запознахме с 6 келти (по-късно може би са дошли още), които празнуваха в Келтски клуб "Армуда" Втория празник на Реколтата или Винения Празник.

Ние също бяхме поканени да се присъединим към празника от гостоприемните домакини и от Председателя на УС на сдружение „Келтско Наследство” - celtic-society.com г-н Сурен Исраилян. Но понеже се озовахме тук съвсем случайно и за да не се натрапваме останахме съвсем за малко, но все пак достатъчно да участваме в истински келтски ритуал - Традиционно келтско гадаене със свещи, демонстрирано ни лично от любезния Сурен. На мен и на Татяна бяха предречени съответно дълъг път и пари, а на тъщата - романтично преживяване.

Тръгнахме, пропускайки другите също така интересни келтски ритуали - на мен ми предстоеше дълго шофиране, Татяна трябваше да вземе едни пари, а и тъщата бързаше за някъде.

 

Йовита НИС ЕООД купува и / или продава земеделска земя в землищата на следните общини:

Земеделска земя в Ямбол, Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора