Купува земеделска земя в Изгрев, Суворово

Статус на обявата към 17.05.2024: 
Активна

Йовита НИС купува земеделска земя - обработваеми и необработваеми ниви, лозя, овощни градини, пасища, ливади в землището на село Изгрев, община Суворово.

Село Изгрев се намира на пътя Варна - Суворово. Разстоянието до град Варна е около 20 км., до град Суворово - 9 км. Най-близките съседни села, които са на същия път, са Калиманци (на югоизток) и Левски (на северозапад).

Жителите на село Изгрев са източно-православни българи от етнографската група Ваяци - наследници на изселници от известните старопланински села Еркеч (днес: Козичино) и Голица, както и изселници от село Пчелник (Област Варна).

Еркечани и Голичани населяват Горната махала, както и близкото по-голямо село Хадърча (днес: Николаевка), а Куванлъчани (изселниците от село Пчелник) - Долната махала. Поради различния си произход до времето на Балканската война (1912 г.) долненци и горненци се делят не само на махали, но и не встъпват в брак помежду си, дори на празник се хващали на отделно хоро.

Летище

Старото селскостопанско летище на 2 км. южно от селото, днес е учебна и спортна летателна площадка "Изгрев" за парашутизъм и безмоторно летене. Летище "Изгрев" е едно от петте частни летища в България и има 120 парко-места за частни самолети.

Този земеделски имот / тази оферта / можете да намерите в следните категории:

Община: 

Землище: 

ЕКАТТЕ: 

32528

За контакт и запитване за цена:

 

Татяна Добрева

Офис Стара Загора: гр. Стара Загора, бул. М.М.Кусев 2, до входа за ОСЗ

Виваком 088 925 4752

Виваком 087 648 7474 и 042 605 591

dobreva@zemedelskizemi.com

 

Йовка Йоргова

Офис Нова Загора: гр. Нова Загора, ул. Петко Енев 50, ет. 2, до ОСЗ

Виваком 088 829 1185

jovitanis@abv.bg

 

Онлайн форма за запитване

Карта на землището / имота

Йовита НИС ЕООД купува и / или продава земеделска земя в землищата на следните общини:

Земеделска земя в Ямбол, Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора